Anglická....ale marcipánová

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
5 vejce
240 g cukru moučka
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
2 lžíce mletých ořechů
Ořechový krém:
3 másla
2 pudinky vařené ve vodě (asi 1 l)
cukr dle chuti každého...nekdo má rád sladké krémy, někdo méně sladké
mleté ořechy -2 hrsti
ztužený tuk - 100 g
Potahovací hmota:
1/2 kg cukru
1/4 kg sušeného mléka
1 lžíce glukózového sirupu nebo 2 lžíce pšeničného
pár kapek tresti – podle chuti
2 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru (120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva.Přidáme ořechy.Nakonec vmícháme sníh. Na plech dáme pečicí papír, na který vylijeme těsto. Pečeme v předem vyhřáté troubě. Upečený korpus poznáme tak,že se kraje odlepují od papíru. Pro jistotu můžeme do upečeného korpusu píchnout špejlí a pokud je špejle suchá - korpus je dobře propečený. Pokud zůstane špejle od těsta - je vnitřek syrový. Krém - Máslo pokojové teploty ušleháme s den dopředu uvařeným pudinkem, cukrem a rozpuštěným ztuženým pokrmovým tukem. Vyšleháme pěkně do hladka a nakonec lehce vmícháme mleté ořechy. Potahovací hmota: Všechny ingredience dáme do mísy, cukr a mléko přesejeme, poté rukama spojíme a vznikne sypká směs. Tu vyklopíme na stůl a nachystáme si misku s vlažnou vodou. Pak už si jen namáčíme ruce ve vlažné vodě a zpracováváme tak dlouho až je hmota pěkně propracovaná a vláčná. Uchováváme v mikrotenu – doba použitelnosti jako sušené mléko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!