Celerové lívance s jablečno-brusinkovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 střední celer
3-4 brambory
1 vejce
hrst vlašských nasekaných ořechů
2 lžíce hladké mouky
sůl
bílý pepř
citron
olej na smažení
Omáčka:
1 zakysaná krémová smetana
1 jablko
1 lžíce brusinek
případně špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Celer a brambory oloupeme, celer nastrouháme nahrubo, brambory najemno a zakápneme troškou citronové šťávy.

  2. Vmícháme vejce, ořechy, mouku, osolíme a opepříme.

  3. Z připravené směsi usmažíme malé lívanečky.

  4. Omáčku připravíme tak, že smícháme jemně nastrouhané jablko a brusinky se zakysanou smetanou, podle chuti přidáme špetku cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!