Celerové lívance s jablečno-brusinkovou omáčkou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 střední celer
- 3-4 brambory
- 1 vejce
- hrst vlašských nasekaných ořechů
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- bílý pepř
- citron
- olej na smažení
- Omáčka:
- 1 zakysaná krémová smetana
- 1 jablko
- 1 lžíce brusinek
- případně špetka cukru
Postup Celerové lívance s jablečno-brusinkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Celer a brambory oloupeme, celer nastrouháme nahrubo, brambory najemno a zakápneme troškou citronové šťávy.
Vmícháme vejce, ořechy, mouku, osolíme a opepříme.
Z připravené směsi usmažíme malé lívanečky.
Omáčku připravíme tak, že smícháme jemně nastrouhané jablko a brusinky se zakysanou smetanou, podle chuti přidáme špetku cukru.