Celerové koule

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 bulvy velkého celeru
1 hrnek ovesných vloček
2 vejce
2 stroužky česneku
sůl
1/2 hrnku strouhaného parmazánu
hrst lněných semínek (namočených)
1/2 hrnku smažené sušené cibule (nebo osmažené do hněda)

Postup přípravy receptu

  1. Syrový očištěný celer nastrouháme na jemno a smícháme s vajíčkem, rozmačkaným česnekem a asi půl hodiny namočenými lněnými semínky. Osolíme, přidáme nastrouhaný sýr, cibulku a zahustíme ovesnými vločkami.

  2. Necháme asi čtvrt hodiny stát, aby vločky nasály vlhkost. Potom uděláme kuličky - v průměru do 5 cm - a rozložíme na plech, vystlaný pečícím papírem.

  3. Pečeme asi půl hodiny na 170 st. - až začnou zlátnout. V průběhu pečení můžeme postříknout olejem ve spreji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!