Hovězí žebírka dušená s červeným vínem (podle Majky)

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

8 masitých hovězích žebírek
1 instantní cibulová polévka (bez glutamátů, samozřejmě)
300 ml sladšího červeného vína nebo Lambrusca
4 lžíce sójové omáčky
2 lžíce worchesteru
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka nasolíme a vložíme do hlubšího pekáče.

  2. Instantní polévku rozmícháme v 200 ml vody (teplota vody je závislá na návodu na obalu).

  3. K polévce přidáme worchester a sójovou omáčku.

  4. Přihodíme bobkový list a nové koření a přilijeme červené víno. Touto marinádou zalijeme nasolená žebra, zakryjeme alobalem a necháme odležet v ledničce do druhého dne.

  5. Druhý den vložíme do trouby, rozehřáté na 150°C a pečeme zakryté minimálně 4 hodiny.

  6. Podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!