Celerová remuláda

Recepty, Saláty

Suroviny

1 celer
2 kyselé okurky
žloutek z natvrdo uvařeného vejce
sekané bylinky
1 lžička kaparů
1-2 lžičky hrubozrnné hořčice
šťáva z 1/2 citrónu
majonéza nebo zakysaná smetana
sůl
pepř
vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Pokapeme citrónem a necháme chvilku odležet v chladnu.

  2. Do majonézy přidáme nastrouhané okurky, pokrájené kapary, bylinky, nastrouhaný žloutek a dochutíme hořčicí, solí a pepřem.

  3. Vmícháme k celeru a podáváme na nasucho opečených krajíčkách chleba. Můžeme ozdobit ořechovými jádry.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!