Polévka z hovězí oháňky ze „Šlajfu“

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 kg hovězí oháňka
2 ks mrkev
1 ks petržel
1/4 celer
1 ks cibule
2 stroužky česnek
1 ks vejce
4 lžíce pšeničná krupice
plnotučné mléko
6 kuliček nově koření
10 kuliček celý pepř
3 l voda
sádlo
sůl
petržel

Postup přípravy receptu

  1. Oháňku prudce osmahnu na sádle ze všech stran.

  2. Poté zaliji vodou, vložím cibuli a česnek, osolím a okořením.

  3. Poté přivedu k varu a pomalu na mírném ohni vařím 2 hodiny (případnou vytvořenou pěnu průběžně odebírám).

  4. Poté do polévky vložím zeleninu a vařím dalších 20 minut. Pak polévku scedím a scezenou polévku přivedu k varu.

  5. Z vejce krupice a mléka a špetky soli vymíchám středně tuhou hmotu a pomocí lžičky z ní vytvářím nočky a vkládám do vroucí polévky.

  6. Pak vložím do polévky mrkev a kousky masa z oháňky. Krátce zavařím a podávám zdobené petrželí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!