Celerová líčka

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

cca 800 g hovězích líček
400 g oloupaného celeru
olej nebo sádlo
2 bobkové listy
cca 5 kuliček nového koření
rozmarýn
tymián
2 cibule
sůl
pepř mletý
hladká mouka nebo jíška
vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Cibule pokrájíme a osmažíme na tuku dosklovata. Přidáme na větší kostky pokrájená líčka a osmažíme je dozlatova, pak je osolíme a opeříme, přidáme snítku rozmarýnu a tymiánu, nové koření, bobkové listy a zalijeme vývarem. Vývaru dáváme jen tolik, aby byla líčka potopená.

  2. Dusíme pod poklicí velmi zvolna, na mírném plameni, za občasného promíchání a podlití dle potřeby. Ke konci dušení, když už jsou líčka měkká, přidáme doměkka (na skus) podusit na hranolky pokrájený celer a během dušení vývar téměř vydusíme.

  3. Vše zaprášíme zhruba jednou lžící hladké mouky a řádně společně promícháme, pak teprve dolijeme další vývar do požadované hustoty omáčky (sosu) a vše společně krátce provaříme. Místo zaprášení moukou můžeme použít k zahuštění i jíšku. Vyndáme větvičky ze snítek bylinek, kuličky koření a bobkové listy, případně ještě dosolíme a opepříme dle potřeby.

  4. Podáváme s bramborovou kaší, těstovinami, rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!