Hovězí pajšl na divoko v pomalém hrnci

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

1,5 kg hovězího pajšlu (obsahoval játra, plíce, srdce, ledvinka, jazyk - v malých kouscích - dle informace řezníka)
1 bílá cibule
1 červená cibule (OLOUPANÉ)
1 lžička koření Divočina (Vitana)
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
Špetka tymiánu
špetka rozmarýnu
Na francouzské máslo:
100 g másla
100 g hladké mouky
případně bylinky (koření)

Postup přípravy receptu

  1. Pajšl důkladně, ale opravdu důkladně propláchneme, omyjeme. Vložíme do pomalého hrnce. Okořeníme, přidáme celé oloupané cibule a zalijeme 1 l vody. Pomalíme 7 hodin na I. stupni.

  2. Mezitím si uděláme francouzské máslo, rozetřeme změklé máslo do pěny a smícháme s moukou. Lze podle chuti i přidat nějaké koření (oregano, paprika, rozmarýn). V alobalu dáme ztuhnout do ledničky.

  3. Poté maso vyndáme, vývar přecedíme do jiného kastrolu. Cibule v našem případě sní manžel, má je rád. Do vývaru dáme asi 5 cm másla a provaříme cca 15 minut.

  4. Pajšl nakrájíme, blány, uvolněnou kůži odstraníme. Vrátíme do omáčky a necháme prohřát. Můžeme zjemnit smetanou. Příloha: karlovarské knedlíky (lze ale rýže nebo těstoviny).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!