Candát na másle s bramborovým salátem a červenou řepou

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety z candáta (tresky)
1 cibulka (použil jsem hrst sušené)
bylinkové máslo
Na bramborový salát:
400 g vařených brambor ve slupce
50 g anglické slaniny
2 jarní cibulky
2 sterilované okurky
4 sušená rajčata
1 lžíce hořčice
5 lžic majonézy (dle chuti)
sůl
pepř
sterilovaná červená řepa na plátky
2 lžíce zakysané smetany
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Filet candáta osolíme, opepříme a na másle opékáme. Přidáme sušenou cibuli (nebo na proužky pokrájenou čerstvou) a ještě dozlatova orestujeme. Na hotovou porci položíme plátek bylinkového másla.

  2. Brambory opereme, uvaříme ve slupce do měkka a rozkrájíme na menší kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, kterou můžeme orestovat s na jemno nakrájenou anglickou slaninou.

  3. Dále přidáme na drobno nakrájené sterilované okurky a několik sušených rajčat, lžíci hořčice, osolíme, opepříme a necháme vychladit. Poté vmícháme majonézu a vytvarujeme porce na talíř.

  4. Červenou řepu vyjmeme z nálevu (hodí se nakládaná, jelikož má typickou kyselou chuť) a necháme okapat, přeskládáme na talíř a lžící naneseme zakysanou smetanu a posypeme nakrájenou pažitkou.

  5. Na přípravu byly použity suroviny převážně z farmářských trhů (candát, sušená cibule, máslo, brambory, zakysaná smetana a zelenina).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!