Lasagne s mletým masem bez bešamelu

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g mletého masa
1 rajský protlak
4 stroužky česneku
1 větší mrkev
1/4 celeru
majoránka
oregano
100 g a více sýru gouda - podle chuti
sůl, pepř
lasagne podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a celer nastrouháme na jemné nudličky a prozatím dáme bokem.

  2. Na oleji orestujeme mleté maso. Přidáme utřený česnek, celer, mrkev, sůl, pepř, majoránku, oregano a protlak.

  3. Do pekáčku vrstvíme pláty lasagní, na ně vždy vrstvu masové směsi, nastrouhaný sýr. Končíme masovou směsí a sýrem.

  4. Ve vyhřáté troubě pečeme 30-40 minut na 190 stupňů, hlídáme, až sýr zezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!