Candát na másle a bylinkové soli s kmínem

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce candáta
bylinková sůl
mletý kmín
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné porce candáta nařežeme po 1 cm od hřbetu k bříšku, nedořezáváme až ke kraji. Posypeme hustě bylinkovou solí a mletým kmínem.

  2. Porce dáme do chladna proležet na 30 minut. Grilovací pekáček vymažeme máslem, dáme na něj odleženého candáta, každou porci poklademe hustě kousky másla. Vložíme do vyhřáté trouby na 220°C. Když se máslo, které jsme dali na porce, rozehřeje, tak ho stejnoměrně rozetřeme a pečeme asi 30 minut.

  3. Podáváme s bramborami, které polijeme máslem z pekáčku, na kterém jsme pekli candáta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!