Vepřové závitky na zelí s paprikovým krémem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety
100 g pikantního salámu
80 g slaniny
500 g kysaného zelí
1 cibule
4 lžičky dijonské hořčice
papriková pasta podle chuti (viz fotka)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na každý rozetřeme jednu lžičku dijonské hořčice.

  2. Rozdělíme na ně plátky salámu, zavineme, osolíme a opepříme i z vnější strany a upevníme špejlí.

  3. Do zapékací misky vložíme zelí promíchané s drobně pokrájenou cibulí, nahoru rozložíme závitky, potřeme je paprikovou pastou, posypeme slaninou, pokrájenou na kostky.

  4. Zakryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby cca na 180°. Pečeme do změknutí masa, před koncem pečení sundáme alobal, aby maso chytlo barvu. Nemělo by být ale moc vypečené. Podáváme s vařeným bramborem nebo s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!