BUREK balkansky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Cesto: 0.5kg muky polohrubej a z toho 200gr hladkej, hladkej može byt aj viac alebo cele pol kilo, voda, olej cca 2,5 dcl
- PLNKA MASOVA:0.5kg až kilo mleteho hov. mas, 2 cibule, vegeta, korenie..
- PLNKA SYROVA: 0.5kg tvarohu, 2 vajcia, 2velke lyžice kyslej smotany, sol
- PLNKA JABLKOVA: nastruhane jabka, cukor, škorica
- PLNKA POROVA: por na kolečka popraženy na rychlovku
Postup BUREK balkansky
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s vodou, vody dáme tolik, aby vzniklo měkké těsto jako na chleba, vytvoříme z něj 3 bochánky, nebo 5 menších. Bochánky potřeme olejem a necháme 30 minut stát.
Pak si dáme na stůl ubrus, na který dáme bochník, který rozválíme skoro do průsvitného těsta, pak ho hřbetem ruky natahuje, dokud nepuká. Potřeme olejem každý vytažený list těsta.
Navrstvíme náplň a pomocí ubrusu stočíme jako štrúdl. Dáme do kulatého pekáče a pečeme v dobře vyhřáté troubě na max asi 25 minut. Po upečené ho trošku zalijeme vodou smíchanou s olejem, ale jen tak akorát aby změklo a dáme ještě na 5 minut zpět do trouby.
Masová náplň: maso, nakrájenou cibuli, vegetu a pepř smícháme a dáme na těsto.
Náplň sýrová: všechny suroviny smícháme a ochutnáme, aby to bylo slané a navrstvíme na plát těsta.
Jablečná náplň: nastrouháme jablko, pocukrujeme, přidáme skořici a vymačkáme šťávu a dáme na plát těsta a srolujeme.