BUREK balkansky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Cesto: 0.5kg muky polohrubej a z toho 200gr hladkej, hladkej može byt aj viac alebo cele pol kilo, voda, olej cca 2,5 dcl
PLNKA MASOVA:0.5kg až kilo mleteho hov. mas, 2 cibule, vegeta, korenie..
PLNKA SYROVA: 0.5kg tvarohu, 2 vajcia, 2velke lyžice kyslej smotany, sol
PLNKA JABLKOVA: nastruhane jabka, cukor, škorica
PLNKA POROVA: por na kolečka popraženy na rychlovku

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s vodou, vody dáme tolik, aby vzniklo měkké těsto jako na chleba, vytvoříme z něj 3 bochánky, nebo 5 menších. Bochánky potřeme olejem a necháme 30 minut stát.

  2. Pak si dáme na stůl ubrus, na který dáme bochník, který rozválíme skoro do průsvitného těsta, ​​pak ho hřbetem ruky natahuje, dokud nepuká. Potřeme olejem každý vytažený list těsta.

  3. Navrstvíme náplň a pomocí ubrusu stočíme jako štrúdl. Dáme do kulatého pekáče a pečeme v dobře vyhřáté troubě na max asi 25 minut. Po upečené ho trošku zalijeme vodou smíchanou s olejem, ale jen tak akorát aby změklo a dáme ještě na 5 minut zpět do trouby.

  4. Masová náplň: maso, nakrájenou cibuli, vegetu a pepř smícháme a dáme na těsto.

  5. Náplň sýrová: všechny suroviny smícháme a ochutnáme, aby to bylo slané a navrstvíme na plát těsta.

  6. Jablečná náplň: nastrouháme jablko, pocukrujeme, přidáme skořici a vymačkáme šťávu a dáme na plát těsta a srolujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!