Burek

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g míchaného mletého masa
100 g nastrouhaného sýra
1 balíček lístového těsta
4 stroužky česneku
1 vejce na potírání
olej
pepř
tymián
petržel
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lístkové těsto si rozválíme do většího kola a křížením překrájíme na 8 trojůhelníků.

  2. Připravíme si maso, přidáme bylinky, česnek, nastrouhaný sýr a smícháme.

  3. Z masa uděláme válečky a vodorovně je položíme na delší strany trojůhelníků (viz foto), pak si našleháme vajíčko a potřeme si obvod trojůhelníků, aby burek pěkně držel.

  4. Od široké strany, kde máme maso budeme stáčet a boky zahrneme dovnitř - vzniknou nám takový jako malý rohlíčky.

  5. Stočené je všechny potřeme vajíčkem a upečeme ze všech stran na oleji - raději pomaleji, aby se nám burek pěkně prosmažil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!