Burek
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g míchaného mletého masa
- 100 g nastrouhaného sýra
- 1 balíček lístového těsta
- 4 stroužky česneku
- 1 vejce na potírání
- olej
- pepř
- tymián
- petržel
- sůl
Postup Burek
Postup přípravy receptu
-
Lístkové těsto si rozválíme do většího kola a křížením překrájíme na 8 trojůhelníků.
Připravíme si maso, přidáme bylinky, česnek, nastrouhaný sýr a smícháme.
Z masa uděláme válečky a vodorovně je položíme na delší strany trojůhelníků (viz foto), pak si našleháme vajíčko a potřeme si obvod trojůhelníků, aby burek pěkně držel.
Od široké strany, kde máme maso budeme stáčet a boky zahrneme dovnitř - vzniknou nám takový jako malý rohlíčky.
Stočené je všechny potřeme vajíčkem a upečeme ze všech stran na oleji - raději pomaleji, aby se nám burek pěkně prosmažil.