Koláč s cuketou, tymiánem a olivami

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
1 hrnek prosáté hladké mouky
1/4 hrnku oleje
1/4 hrnku horké vody
špetka soli
máslo a strouhánka
Náplň:
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
kůra z jednoho citronu
100 g mozzarelly
sůl
pepř
1 PL čerstvého odrhnutého tymiánu
1-2 malé cukety
hrst černých oliv bez pecky

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou osolenou mouku zpracujeme s vodou a olejem na pružné vláčné těsto, necháme odpočinout, než připravíme náplň.

  2. Tvaroh prošleháme s vejcem, citronovou kůrou, nadrobno pokrájenou mozzarellou, osolíme, opepříme a přidáme čerstvý odrhnutý tymián.

  3. Těsto namačkáme do máslem vymazané a strouhánkou vysypané formy (cca 25x25 cm), vytlačíme po celém dně i na okraje. Na těsto nalijeme tvarohovou náplň. Cuketu pokrájíme na plátky, pokrájíme trochu i olivy a pokryjeme koláč.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st.C asi 40 minut, zchladlé můžeme ještě posypat čerstvým tymiánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!