Koláč s cuketou, tymiánem a olivami
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Těsto:
- 1 hrnek prosáté hladké mouky
- 1/4 hrnku oleje
- 1/4 hrnku horké vody
- špetka soli
- máslo a strouhánka
- Náplň:
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- kůra z jednoho citronu
- 100 g mozzarelly
- sůl
- pepř
- 1 PL čerstvého odrhnutého tymiánu
- 1-2 malé cukety
- hrst černých oliv bez pecky
Postup Koláč s cuketou, tymiánem a olivami
Postup přípravy receptu
-
Prosátou osolenou mouku zpracujeme s vodou a olejem na pružné vláčné těsto, necháme odpočinout, než připravíme náplň.
Tvaroh prošleháme s vejcem, citronovou kůrou, nadrobno pokrájenou mozzarellou, osolíme, opepříme a přidáme čerstvý odrhnutý tymián.
Těsto namačkáme do máslem vymazané a strouhánkou vysypané formy (cca 25x25 cm), vytlačíme po celém dně i na okraje. Na těsto nalijeme tvarohovou náplň. Cuketu pokrájíme na plátky, pokrájíme trochu i olivy a pokryjeme koláč.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st.C asi 40 minut, zchladlé můžeme ještě posypat čerstvým tymiánem.