Krkovice pečená s brambory a mrkví v rukávu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g krkovice
600 g brambor
1 velká cibule
1 velká mrkev
4 lžíce oleje
2-3 lžíce vody
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
3-4 stroužky utřeného česneku
1 lžička mleté papriky
šťáva z půlky citronu
sůl
pepř
rukáv na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme směs z oleje, hořčice a zbytku surovin. Maso nakrájíme na větší kostky, oloupané brambory na čtvrtky a cibuli s mrkví na kolečka.

  2. Zeleninu a maso dáme do větší mísy, přidáme namíchanou směs a vše dobře promícháme. Rukáv ustřihneme v potřebné velikosti a na jednom konci stáhneme upínacím páskem.

  3. Všechnu směs přendáme do rukávu tak, aby byla v jedné vrstvě. Sepneme druhou stranu, jehlou uděláme 4 dírky a dáme do vhodného pekáče.

  4. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. a pečeme zhruba hodinu. Nemusíme si toho všímat. Po hodině opatrně shora nařízneme a rozevřeme. Zesílíme teplotu a dopečeme na barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!