Buchtová bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
3 lžíce krupicového cukru
1 kostka droždí
1 prášek do pečiva
půl lžičky soli
kůru z 1/2 citronu
200 ml oleje
200 ml mléka
2 vejce
Nádivky:
1)
1/2 kostky tvarohu
1 lžíce moučkového cukru
citronová kůra
2)
3 lžíce švestkových povidel
1 lžíce mleté ořechy
špetka skořice
3)
100 g mletého máku svařeného s
50 ml mléka
1 lžíce cukru
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme nádivky podle chuti, jak jsme zvyklí.

  2. Do mísy dáme všechny sypké suroviny, nastrouháme k nim kostku droždí a promícháme. Zvlášť rozkvedláme mléko s vejci, spolu s olejem přidáme k sypkému a vypracujeme těsto.

  3. Ihned vytvoříme buchty, které naplníme třemi druhy nádivek. Buchty naskládáme do silikonové formy na bábovku (nebo vymazané jiné formy) střídavě, vršek potřeme olejem a dáme do trouby předehřáté na 180° C a pečeme asi 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!