Pohankové tofu karbanátky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Karbanátky:
60 g pohanky
50 g uzeného tofu
na špičku nože mletého chilli
½ lžičky mletého koriandru
1 malý stroužek česneku
sůl
olivový olej
Mátový jogurt:
1 vrchovatá lžíce hustého bílého jogurtu
3 lístky máty
špetka soli
1 slabý plátek z česneku (který použijete do karbanátků)
1 lžička šťávy z limety
nastrouhaná limetová kůra z ¼ limety
K podávání:
okurka
pšeničná tortilla

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku uvařte v dostatečném množství vody doměkka. Pokud vám v hrnci zbyla nějaká tekutina, sceďte ji. Když pohanka trochu zchladne, vložte do nožového mixéru spolu s tofu, kořením a špetkou soli. Rozmixujte tak, aby vám vznikla pružná hmota.

  2. Troubu předehřejte na 200 ⁰C. Na plech položte pečící papír. Navlhčete si ruce a z hmoty vytvarujte dva karbanátky. Každý z nich z obou stran potřete olivovým olejem, položte na papír a pečte z obou stran po 10 minutách.

  3. Mátu, česnek a špetku soli vložte do hmoždíře a rozmačkejte, přidejte limetovou šťávu a kůru, promíchejte s jogurtem.

  4. Opečte tortillu z obou stran. Okurku nastrouhejte nahrubo a podávejte s karbanátky a jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!