Bruselské kostky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
6 žloutků
20 dkg moučkového cukru
1 skleničku oleje
1 skleničku vody (vlažné)
20 dkg polohrubé mouky
3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
ze 6 bílků sníh
Krém:
1 máslo
0,5 Hery
20 dkg moučkového cukru
7 dkg hladké mouky
0,5 l mléka

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme žloutky s cukrem a pak přidáme olej a vlažnou vodu.

  2. Přimícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

  3. Těsto nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme.

  4. Připravíme světlou jíšku ze 7 dkg másla a 7 dkg hladké mouky, přilijeme 0,5 l mléka a mícháme do zhoustnutí.

  5. Vychladlou kaši po částech přidáme do másla utřeného s cukrem. Do krému můžeme přidat nastrouhané oříšky nebo kakao. Krém natřeme na piškot a můžeme ještě dozdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!