Bruselské řezy

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

30 dkg hranaté plátkové šunky
25 dkg plátkového sýra
1 kostka másla
2 najemno nastrouhané Hermelíny
sůl
pepř
1 PL majonézy
ozdoba:
kelímek pomazánkového másla
petrželka
ředkvičky (na plátky)
párátka

Postup přípravy receptu

  1. Na pláty alobalu klademe vždy plátek šunky, který potřeme pomazánkou, na to plátek sýra a zase pomazánku, zase šunku a pomazánku a tak pořád dokola až nám vznikne kostka vysoká asi 2,5 cm. Poslední plátek je šunka. Celé to zabalíme do alobalu a dáme na 4 hodiny do lednice ztuhnout.

  2. Pak okrájíme strany a celé to pokrájíme na stejné kostičky, které ozdobíme pusinkou pomazánkového másla, petrželkou a plátkem ředkvičky. Celé to projedeme párátkem a použijeme podle potřeby.

  3. Pomazánka: Máslo vyšleháme s Hermelíny a s majonézou. Dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!