Briošky - šneky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Na omládek 150 g vlažné vody
1,5 lžičky sladěnky nebo sladovitu
200 g hladké mouky
35 g droždí
Dále
140 g vody
necelá rovná lžička soli
1 rozšlehané vejce (2 lžíce, zbytek necháme na potření briošek před pečením)
150 g cukru
110 g rozpuštěné Stelly (Hery)
530 g hladké mouky
(kdo má, může přidat Voňavé pečení od Antonína)

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omládek necháme pekárnou vymíchat do hladka a pak, v zavřené pekárně, 45 minut kynout.

  2. Přidáme zbytek surovin a znovu, bez předehřevu, necháme vypracovat do hlaďounkého těsta.

  3. Po jeho vykynutí ho propracujeme, rozdělíme na 12 dílů a z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 15 minut kynout, poté tvarujeme.

  4. Vytvarované briošky necháme na plechu nakynout, pak potřeme zbytkem vejce, posypeme mákem a upečeme (200°C/asi 15-20 min. - není třeba dlouho vypékat, pečivo nemá být křupavé).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!