Dorty pro Ellinku a Nikolku

Recepty, Dorty

Suroviny

Na korpus:
5 vajec
220 g cukru
250 g polohrubé mouky
12 lžic oleje
12 lžic vlažné vody
1/2 prášku do pečiva
kakao
Krém:
500 g másla
250 ml mléka
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
50 g 100 % tuku
1 vanilkový cukr
moučkový cukr
kakao
marcipán
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po částech zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem a postupně s vodou lehce zamícháme do vaječné pěny. Nalijeme do formy ve tvaru srdce a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 40 minut.

  2. Mléko s polohrubou moukou uvaříme na hustou kaši. Do horké zamícháme tuk a vanilkový cukr, necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme, zašleháme kakao a po částech vychladlou kaši,pořádně vyšleháme.

  3. Upečeme jedno srdce světlé a jedno tmavé. Každé jednou prořízneme, potřeme marmeládou a krémem. Vždy slepíme jedno světlé a jedno tmavé. Povrchy potřeme krémem, potáhneme marcipánem a dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!