Brambory s mrkví, dušené na másle a rozmarýnu

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

400 g brambor
250-300 g mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
snítka rozmarýnu
sušená petrželka nebo libeček
zeleninový vývar
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na přibližně stejné kousky. Rozehřejeme lžíci másla a zpěníme s drobně nakrájenou cibuli, česnekem a nasekaným rozmarýnem (podle chuti).

  2. Přidáme mrkev a brambory a restujeme pár minut. Podlijeme vývarem, ale jen do poloviny zeleniny tak, aby se dusila. Přidáme sůl, bylinky a pepř. Dle potřeby podléváme a dusíme do změknutí.

  3. Do hotové zeleniny (neměla by obsahovat vodu) zamícháme druhou lžíci másla, které tu zeleninu obalí. Už jen krátce prohřejeme. Podáváme jako přílohu k různě upraveným masům nebo rybě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!