Pažitko-vaječná svačinová pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

3 uvařená vejce na tvrdo
1 svazek čerstvé pažitky
1 balení pomazánkového másla bez příchutě
1 sáčku majonézy Poličanka
20 g rozpuštěného másla
sůl
stroužek česneku
lžička plnotučné hořčice
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pomazánkové máslo smícháme s majonézou a rozpuštěným máslem.

  2. Utřeme stroužek česneku (CZ) a přidáme se solí a hořčicí k máslu.

  3. Uvařená vejce na tvrdo oloupeme, přepůlíme a na prkénku rozmačkáme vidličkou.

  4. Pažitku opereme a nakrájíme na jemno. Vše přidáme do misky k máslové směsi a dobře promícháme.

  5. Necháme vychladnout v lednici a podáváme s čerstvým křupavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!