Buchta Himaláje - recept od D.

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto: 1)
2 vejce
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 polévková lžíce kakaa
citronová kůra
Těsto: 2)
Tvarohové:
2 vejce
1 hrnek moučkového cukru
2 tvarohy
1 hrnek mléka
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: 1) V míse vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny, poté za stálého míchání pomalu dáváme olej. Dále pak postupně přidáme ostatní suroviny v uvedeném pořadí.

  2. Těsto: 2) V míse vyšleháme vajíčka s cukrem moučkou do pěny a pak zašleháme ostatní suroviny v uvedeném pořadí. Vznikne nám hladké a řídké těsto.

  3. Vymažeme pekáč, na to dáme polovinu kakaového těsta a na něj vylijeme tvarohové těsto a zbytek kakaového těsta. Pečeme na 170°C asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!