Brambory s mletým masem a květákem v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

1 menší cibule
350 - 400 g mletého masa mix nebo jen vepřové
2 lžíce oleje
sůl
hrubě mletý pepř
2 - 3 vejce
1/2 květáku
500 - 600 g oškrábaných brambor
1 dl vývaru nebo vody

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a zblanšírujeme - vhodíme do vařící vody a po chvíli scedíme.

  2. Na oleji si zpěníme cibuli a krátce na ni orestujeme mleté maso.

  3. Osolíme, opepříme a mícháme - oddělujeme od sebe, pak necháme chvíli zchladnout, vmícháme vejce a přidáme velmi krátce povařený květák.

  4. Směs si dosolíme a dokořeníme. Květák můžeme i drobněji nasekat, já nechala menší růžičky.

  5. Brambory nakrájíme na hranolky nebo středně velké kostky, dáme na dno PH, osolíme a zamícháme.

  6. Na brambory dáme masovou směs s květákem, vše zalijeme 1 dl vývaru nebo vody, přiklopíme a vaříme 2,5 - 3 hodiny na 2 stupeň.

  7. Myslím, že by taky šlo vše smíchat dohromady - brambory s masovou směsí a květákem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!