Štrasburské řízky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích prsních řízků
strouhanka
cibule
2 zakysané smetany
mletá červená paprika
sůl, pepř
2 kostky zeleninového bujónu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Do mikrotenového sáčku nasypeme strouhanku a jednotlivé řízky v ní naklepeme.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a řízky osmažíme z každé strany. V tlakovém hrnci osmažíme cibulku a pak tam položíme všechny usmažené řízky. Zakysanou smetanu zředíme vodou, přisypeme mletou papriku (jen na obarvení), řízky zalijeme, přidáme bujóny a uzavřeme poklicí. Vaříme cca 10 min. Poté můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!