Makový cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
200 g bebe sušenek
105 g másla
Cheesecake:
2 vaničky plnotučného tvarohu
120 g Lučiny
100 g cukru moučka
3 vejce
50 g mletého máku
Přeliv:
200 g zakysané smetany
1 lžíce cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Bebe sušenky rozdrtíme v mixéru a máslo rozpustíme. Směs sušenek s máslem smícháme dohromady a až se spojí v těstíčko, vkládáme rovnoměrně do dortové formy, vyložené pečícím papírem. Uložíme na 10 min. do mrazáku.

  2. Suroviny na cheesecake smícháme dohromady a na nejmenší stupeň mixéru trosku vyšleháme (ne moc dlouho kvůli vajíčkům). Nalijeme rovnoměrně na připraveny korpus. Troubu rozehřejeme na 160 stupňů a pečeme cca 30 minut. Že je hotové poznáme tak, že z boku formy poklepeme a mělo by to být takové jako želatina. Po upečení otevřeme troubu a necháme v troubě chvilku vychladit.

  3. Přeliv na cheesecake: Zakysanou smetanu smícháme s cukrem tak, aby se cukr rozpustil ve smetaně. Jakmile bude cheesecake upečený a trošku vychladlý, nalijeme připravenou smetanu rovnoměrně na dortík a dáme znovu do trouby na 200 stupňů a pečeme 10 minut. Poté necháme vychladnout a cca na 2,5 hodiny dáme do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!