Prababiččina buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Rozvar:
250 g másla nebo Hery
2 hrnky cukru
2 lžíce kakaa
1 hrnek vody
Těsto:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
4 vejce
zbytek svařené hmoty (rozvaru)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, cukr, kakao a vodu vaříme 5 minut. Hrnek hmoty odložíme na polevu. Zbytek hmoty dáme vychladit.

  2. Ostatní suroviny zamícháme se zbytkem vychlazené hmoty.

  3. Pečeme ve vymazaném a vysypaném plechu na 200 stupňů. Po vychladnutí polijeme vrch buchty polevou, kterou jsme v hrnečku odložili. Posypeme kokosem nebo strouhanými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!