Bramborovo-cibulový koláč s kozím sýrem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g křehkého těsta
2 cibule
1 velká brambora nebo 3 malé brambory
140 g kozího sýra
3 vejce
200 g creme fraiche
čerstvý tymián
2 stroužky česneku
25 g másla
1 lžíce oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Formu (23cm) vymažeme trochou másla a opatrně na ni přendáme rozválené těsto. Na dno těsta dáme pečící papír, zatížíme fazolemi na pečení a dáme do trouby vyhřáté na 170 stupňů.

  2. Po 15 minut sundáme pečící papír s fazolemi a dáme zpět do trouby na dalších 5 minut.

  3. Mezitím si připravíme náplň. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli, na slabé plátky pokrájené brambory a smažíme na středním plameni 10-15 minut. Brambory i cibule by měli být po této době zlaté a měkké. Ochutíme trochou soli, přidáme čerstvý tymián a sundáme z plotny.

  4. Vejce vymícháme s utřeným česnekem a crème fraîche. Na předpečené těsto dáme 2/3 kozího sýra, na něj navršíme cibulovo-bramborovou směs a zalijeme připravenou vaječnou směsí. Na povrch dáme zbytek kozího sýra a dáme do trouby.

  5. Pečeme při 160 stupních 30-40 minut nebo dokud není povrch koláče zlatavý a při zapíchnutí špejle do středu se na špejli nic nelepí. Podáváme teplé se zeleninovým salátem, nejlépe s roketou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!