Řezy luxusní kávové

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 ks vajec
100 g třtinového cukru
3 lžíce horké vody
200 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
Krém:
1 kávové Salko
1 máslo
2 tučné tvarohy
Náplň:
250 ml silné kávy
2 lžíce rumu
200 g piškotů (asi 120 kusů)
Navrch:
2 smetany na šlehání 33%
1 ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: vajíčka s cukrem a horkou vodou ušleháme do husté pěny, pomalu přimícháme mouku s práškem do pečiva. Dáme na velký plech s pečícím papírem, pečeme asi 10 minut/200°C dorůžova. Ještě teplé potřeme pikantní marmeládou a necháme vychladnout.

  2. Zatím uděláme krém: máslo vyšleháme se Salkem a pak pomalu přidáváme tvarohy, až vznikne dobrý hladký krém. Pokud by se srazil, zahřejeme v kastrolu s horkou vodou, vyšleháme znovu metličkou do hladka a dáme na hodinku do lednice ztuhnout.

  3. Uvaříme hrnek silné kávy, přidáme do ní rum. V tomto moku budeme namáčet piškoty, jeden po druhém.

  4. Na piškot rozetřeme půlku krému, bereme piškoty jeden po druhém a vždy na vteřinku ponoříme do kávy s rumem. Klademe je do řad šikmo na sebe, na řezu to bude krásně vidět. Když máme zakrytý celý plech (asi 1,5 sáčku, cca 120 kusů), potřeme druhou půlkou krému a dáme chvíli ztuhnout.

  5. Mezitím vyšleháme šlehačky se ztužovačem, natřeme na krém a ozdobně zarovnáme. Dáme do lednice uležet, nejlépe přes noc.

  6. Druhý den krájíme na úhledné kousky, ozdobíme malinou nebo čím chceme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!