Bramborové taštičky s mletým masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1/2 kg vařených brambor (vařené den předem)
15 - 20 dkg hladké mouky (podle kvality brambor)
1 vejce
sůl
25 dkg mletého masa (míchané, nebo jen vepřové, šlo by i kuřecí)
1/2 větší cibule
2 lžíce rajského protlaku
1 lžička pikantní hořčice
sůl
pepř
libeček
pažitku
petrželku
koření (na mleté maso)
paprikové koření - podle chuti
olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme mleté maso, mícháme a oddělujeme, aby se nám neslepilo. Přidáme protlak, hořčici, bylinky, osolíme, okořeníme a dusíme doměkka. Pak necháme vychladnout.

  2. Brambory nastrouháme na jemno, přidáme vejce, osolíme a s moukou vypracujeme vláčné těsto.

  3. Na vále vyválíme a sklenkou, nebo vykrajovátkem vykrajujeme kolečka, která plníme vychladlým masem. Okraje řádně přitiskneme.

  4. Dáme na vymazaný plech, nebo na pečící papír a pečeme na 190- 200°C asi 20-25 min. Během pečení můžeme obrátit.

  5. Po upečení potřeme rozehřátým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!