Broskvová rychovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškot:
4 vejce
špetka soli
120 g cukru
3 lžíce teplé vody
60 g hladké mouky
60 g polohrubé mouky
Krém:
250 g měkkého tvarohu
1 zakysaná smetana
trocha citrónové šťávy
trocha rumu
moučkový cukr
broskve
2 želatiny v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Začneme šlehat bílky se solí. Jakmile začnou pěnit, postupně přisypeme cukr, pak žloutky a nakonec vodu. Vznikne tuhá našlehaná pěna, do které už jen vařečkou přimícháme mouky. Pozor hlavně na hrudky!

  2. Pečeme při 175°C, dokud se piškot nebude lepit na špejli a bude krásně zlatavý.

  3. Všechny ingredience na krém smícháme dohromady a pak jím potřeme vychladlý piškot.

  4. Broskve omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Želatinu uvaříme podle návodu a zalijeme jí broskve.

  5. Necháme vychladit v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!