Kuřecí restovaná játra

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

kuřecí játra chlazená (1 balení)
1-2 lžíce oleje
pepř
grilovací koření (nebo jiné oblíbené)
kečup
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvá játra propereme ve vodě, odřežeme bílé žilky. Můžeme je nechat na větší kousky. Na pánev dáme trochu oleje, olej příliš nerozpalujeme. Přidáme kousky jater a na mírnějším ohni opékáme. Lze udělat i z mražených jater, ale musíme si je dát včas rozmrazit.

  2. Během opékání okořeníme špetkou pepře (podle chuti), oblíbenou směsí koření, dávám grilovací od Vitany, a restujeme z obou stran. Ke konci přidáme trochu kečupu a úplně nakonec, když jsou játra hotová, tak je osolíme podle chuti.

  3. Játra jsou hotová po 5–10 minutách, musí být propečená i uvnitř. K tomu hranolky a tatarka nebo jen tak s chlebem, hodí se i vařené brambory. Je to moc dobré a přesto, že je to taková rychlovka, stojí to za vyzkoušení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!