Bublanina s třešněmi a drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

450 g třešní nebo višní (příp. jiné ovoce)
300 g hladké mouky
80 g cukru
70 g moučkového cukru
100 g rozpuštěného másla
4 vejce
mléko dle potřeby
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
Drobenka (nemusí být):
50 g másla
50 g cukru krupice
100 g mouky
1/2 vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Cukr a žloutky utřeme, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, moučkový cukr, rozpuštěné máslo a vanilkový cukr. Dle potřeby přidáváme mléko. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta.

  2. Do formy nalijeme těsto a pokládáme (nejlépe vypeckované) třešně. Posypeme drobenkou.

  3. Pečeme při cca 190°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!