Bramborové knedlíky plněné mletým masem na červeném zelí

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

800 g brambor typu C uvařených den předem
2 vejce
200 g hrubé mouky
80-100 g dětské krupičky
sůl
----
300 g mletého masa
1 cibule
kousek sádla
petrželka
sůl
mletý kmín
pepř
----
500 g kysaného červeného zelí
sádlo
1 cibule
hl. mouka
lžička brusinkové marmelády
sůl
cukr
špetka skořice
---
smažená cibulka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na sádle ji osmažíme do světlé barvy. Přidáme maso, koření a osmažíme. Necháme vychladnout.

  2. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme mouku a zbytek surovin. Vypracujeme nelepivé těsto. Uděláme váleček a nakrájíme na stejné kousky. Každý rozmáčkneme a dáme kopeček masa. Těsto zabalíme a ihned vkládáme do vařící osolené vody. Vaříme cca 10 minut.

  3. Na zelí zpěníme cibuli, přidáme zelí a podlijeme vodou. Dusíme do měkka. Před koncem lehce zaprášíme moukou, přidáme brusinky, cukr a sůl podle chuti. Nakonec dáme špetku skořice. Podáváme s knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!