Dort Hřib

Recepty, Zdobení

Suroviny

(Čokoládový korpus,na hřib jsem použila 3 dávky):
350 g polohrubé mouky
350 g cukr moučka
2 vejce
2 lžičky jedlé sody
2 dcl oleje
2 lžíce kakaa
500 ml čokoládového kefírového mléka
vše pouze smíchat, pečeme cca 30 min
(Mascarpone krém na hřib jsem použila 3 dávky)
1 mascarpone
1 smetana ke šlehání
1 smetafix
cukr dle chuti
(vyšleháme šlehačku se smetafixem, poté přišleháme mascarpone a přidáme cukr)
(Máslový krém s bílou čokoládou na obmazání a na punčovinu,také jsem použila 3 dávky)
1 máslo
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
100 g bílé čokolády
250 ml vody
80 g cukr moučka
(vodu s pudinkem prohřejeme dokud nezhoustne, poté vmícháme bílou čokoládu a rozpustíme. Necháme vychladnout. Máslo s cukry utřeme a přidáme vychladlý pudink s čokoládou)
Jahodový džus na provlhčení korpusu
Čerstvé jahody
Smartflex velvet na potažení

Postup přípravy receptu


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!