Dort s králíčkem

Recepty, Dorty

Suroviny

Velký korpus:
7 vajec (bílky na sníh)
9 lžic horké vody
30 dkg moučkového cukru
40 dkg polohrubé mouky
4x na špičku nože prášek do pečiva
Malý korpus:
3 vejce (bílky na sníh)
4 lžíce horké vody
15 dkg moučkového cukru
25 dkg polohrubé mouky
2x na špičku nože PDP
Krém na celý dort:
2 másla
2 vanilkové pudinky
500 ml mléka
20 dkg moučkového cukru
Zelený marcipán na potažení:
400 g polotučného sušeného mléka
400 g moučkového cukru
3 lžíce oleje
5 lžic vody (možno po lžičkách ještě přidávat-ale opatrně!)
1 bílek
mandlové aroma
Marcipán na králíčka a dozdobení:
200 g polotučného sušeného mléka - prosít
200 g moučkového cukru - prosít
3/4 bílku z 1 vejce
2 lžíce oleje
3 lžíce vody (možno po lžičkách ještě přidávat-ale opatrně!)
mandlové aroma
marmeláda dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby), a poté necháme dobře prochladnout.

  2. Z mléka a pudinků si uvaříme hustý pudink, který dobře vymícháme až nám zcela vychladne, poté šleháme změklá másla s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink.

  3. Korpusy rozkrojíme (spodní jsem rozkrojila pouze jednou a vrchní dvakrát). Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem střídavě dle chuti a nakonec každý díl ještě krémem omažeme.

  4. Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu, dělám nejprve na potažení a až máme korpusy potažené, pak teprve smícháme marcipán na ozdoby, protože celkem rychle tuhne a dá to práci než ho zase zpracujeme.

  5. Hmotu obarvíme potravinářskou barvou a pak už jen fantazie a ručičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!