Bochánky dvou sýrů s pikantním očkem

Recepty, Grilování

Suroviny

500 g mleté vepřové plece (nebo krůtího masa)
2 lžíce bílého smetanového jogurtu
1 balení kulatých Olomouckých tvarůžků
100 g Goudy nebo Eidamu
sůl
pepř
pálivá mletá paprika (nebo jemně pokrájená feferonka)

Postup přípravy receptu

  1. Goudu nebo eidam nastrouháme najemno.

  2. Asi tak 2 lžíce odložíme stranou, zbytek vmícháme do mletého masa, přidáme jogurt, promícháme, podle chuti opepříme a osolíme a dáme na půl hodiny odpočinout do ledničky.

  3. Odložený nastrouhaný sýr smícháme s mletou paprikou nebo najemno pokrájenou feferonkou a z této hmoty vytvoříme 4 kuličky.

  4. Mleté maso rozdělíme na 4 části. Z každé na mokrém prkénku uděláme větší placičku, na ni položíme tvarůžek a do jeho středu vmáčkneme ochucený strouhaný sýr.

  5. Nyní mokrýma rukama tvarůžek důkladně uzavřeme do masa - vzniknou nám tak vyšší bochánky, které na grilu nabo grilovací pánvi pomalu opékáme z obou stran (při nízkém žáru, aby se maso pěkně propeklo). Podáváme horké, se zeleninovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!