Bezlepková nastavovaná kaše s pohankou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 brambory
150 g pohanky
1 velká cibule
olej
1-2 stroužky česneku
majoránka
libeček
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku umyjeme a nasypeme do 1,5 násobku horké osolené vody. Přivedeme k varu, ihned stáhneme ze sporáku a necháme 20 minut pod pokličkou dojít (balím do peřin). Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Mezitím, co se vaří brambory, si nakrájíme nadrobno cibuli a na oleji ji orestujeme dozlatova.

  2. Z uvařených brambor slijeme část vývaru, v hrnci s bramborami ho ponecháme asi 2 cm a šťuchadlem rozmačkáme na kaši. Vmícháme uvařenou pohanku. Dochutíme solí, česnekem, majoránkou a libečkem. Na talíři posypeme opečenou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!