Bezlepková šlehačková bublanina
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 3 vejce
- 150 g cukru krupice
- 180 ml smetany ke šlehání
- 200 g mouky Doves Farm červená
- 100 g mouky Adveni Bake a cake - fialová
- 3/4 prášku do pečiva
- vanilková esence
- ovoce dle chuti a sezóny
Postup Bezlepková šlehačková bublanina
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem šleháme do bohaté, husté pěny.
Přiléváme smetanu a zašleháváme do vaječné pěny.
Mouky s práškem do pečiva promícháme, prosejeme a zašleháme do směsi vajec a smetany.
Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku.
Poklademe ovocem a dáme péct na 180’C cca 20 minut.
Upečenost vyzkoušíme vpichem párátka.
Necháme zvolna chladnout v otevřené troubě. Vyndáme tehdy, až se bude dát udržet pekáč v rukou.