Bezlepková šlehačková bublanina

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

3 vejce
150 g cukru krupice
180 ml smetany ke šlehání
200 g mouky Doves Farm červená
100 g mouky Adveni Bake a cake - fialová
3/4 prášku do pečiva
vanilková esence
ovoce dle chuti a sezóny

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem šleháme do bohaté, husté pěny.

  2. Přiléváme smetanu a zašleháváme do vaječné pěny.

  3. Mouky s práškem do pečiva promícháme, prosejeme a zašleháme do směsi vajec a smetany.

  4. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku.

  5. Poklademe ovocem a dáme péct na 180’C cca 20 minut.

  6. Upečenost vyzkoušíme vpichem párátka.

  7. Necháme zvolna chladnout v otevřené troubě. Vyndáme tehdy, až se bude dát udržet pekáč v rukou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!