Hovězí v pepřové omáčce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

1,5 kg hovězí loupané plece
0,5 kávové lžičky čerstvého mletého pepře 4 barev
2 velké cibule
1 litr hovězího vývaru (z hovězích kostí)
2 dl smetany 33%
sůl
bobkový list
nové koření
řepkový olej
máslová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Maso potřeme lehce olejem a bohatě po celém obvodu osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

  2. Necháme chvilku odpočinout maso při pokojové teplotě.

  3. Ze všech stran zprudka opečeme na trošce oleje a přendáme do pomalého hrnce (dále PH).

  4. Okolo masa rozprostřeme nahrubo nakrájenou cibuli, bobkový list a nové koření.

  5. Maso podlijeme vývarem a zapneme program LOW a bezstarostně pomalíme přikryté poklicí 6 hodin. Poté maso opatrně vyjmeme a udržujeme teplé.

  6. Šťávu scedíme a zahustíme trochou máslové jíšky. Necháme ještě cca 10 minut probublávat. Po deseti minutách přidáme smetanu, ideálně pokojové teploty a po promíchání ještě cca 10 minut necháme probublávat.

  7. Pro zvýraznění chuti, můžeme ještě přidat čerstvě mletý pepř.

  8. Maso porcujeme na silnější plátky a podáváme s napařeným houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!