Kuře s chutí Maďarska

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 ks kuřecích stehen
500 g mražené kukuřice
marináda:
máslo
sladká paprika
sůl
papriková pasta
1/2 litru drůbežího vývaru
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vylepšíme vsunutím plátku másla pod kůži a poctivě potřeme vytvořenou marinádou. Necháme odležet v chladu asi 60 minut.

  2. Stehna vložíme do pekáče, podlijeme polovinou vývaru a přikryté pečeme do měkka.

  3. Po asi 60 minutách pečení stehna odkryjeme, podlijeme zbytkem vývaru a pečeme nezakryté na barvu do křupava.

  4. Mezitím si v rendlíku rozpustíme 1 polévkovou lžíci másla a vložíme mraženou kukuřici a přidáme 1 dl vody. Podusíme krátce a přidáme výpek z pekáče. Dle potřeby dochutíme a použijeme na podlití porce kuřete. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!