Bábovka z mletého masa

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg mletého masa (vepřové + hovězí)
2 starší rohlíky
150 ml mléka
2 vejce
1 velká cibule
1 palička česneku
sůl
mletý pepř
2 lžíce kremžské hořčice
3 nožičky libovolné klobásky
3 vejce uvařená na tvrdo
sterilizované okurky
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme s cibulí a česnekem, přidáme rohlíky, které jsme nakrájeli na kostičky a namočili do mléka, vejce, sůl, pepř, hořčici a pořádně propracujeme, přidáme trochu strouhanky a zase propracujeme.

  2. Bábovkovou formu vyložíme pečícím papírem, dáme trochu masové směsi, poklademe půlkama uvařených vajec, zase dáme vrstvu masové směsi, pokladem klobáskama, opět dáme masovou směs, pokladem půlkama okurek a dáme poslední vrstvu masové směsi.

  3. Povrch uhladíme rukou, kterou namáčíme do vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 220 stupňů po dobu 45 minut.

  4. Potom vyndáme, necháme chvilku odstát, opatrně vyklopíme, sundáme papír a dáme ještě chvilku zapéct do trouby, aby se zpevnil povrch. Podáváme s bramborovou kaší a salátem, nebo studené s chlebem a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!