Habešan

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hladké mouky
175 g moučkového cukru
2 vejce
2 PL medu
1 PL rumu
1/2 kL jedlé sody
1/2 kL koření do perníku(pomleté skořice,badyán,hřebíček,nové koření)
na náplň:
švestková povidla smíchaná
1 PL rumu
mletá skořice na posyp
100 g lískových ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet. Rozdělíme na dva díly, které rozválíme jako štrůdl. Pomažeme je pořádně povidly a lehce poprášíme skořicí.

  2. Lískové ořechy necháme na 10-15 minut v troubě na 100°C, aby se více uvolnilo ořechové aróma. Pak je posekáme na hrubo (používám houpačku na bylinky). Ořechovou drtí posypeme povidla a zavineme. Pečeme na 180°C dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!