Banánová žemlovka

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

5 rohlíků nebo bílého toustového chleba
2 smetany 30%,
5 vajec
80 g moučkového cukru
špetka soli
1 vanilkový cukr
100 g rozinek
rum (na namočení rozinek)
5 banánů
máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček si vymažeme máslem a naskládáme na něj nakrájené rohlíky, které pokapeme rumem z rozinek. Na ně poklademe banány promíchané s rozinkami. Rozšleháme 4 žloutky a jedno celé vejce s polovinou cukru, špetkou soli a jednoho vanilkového cukru. Po vyšlehání do pěny přidáme obě smetany a ještě chvíli šleháme. Tuto směs následně vylejeme na rohlíky a banány a dáme zapéct do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečeme 20 minut. Mezitím si vyšleháme bílky do hustého sněhu a přidáme do nich zbylý cukr. Po 20 minutách natřeme na předpečenou žemlovku a pečeme ještě 10 minut do zrůžovění sněhu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!