Bagety plněné trhaným vepřovým masem s domácí kouřovou barbecue omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 větší bagety
cca 3/4 kg vepřové krkovice vcelku
2 lžíce olivového oleje
voda na podlití
Směs koření:
2 lžičky sladké papriky
2 lžičky hořčičných semínek (rozdrcených/rozsekaných)
1 lžička čerstvě mletého pepře
3/4 zarovnané lžičky sušeného česneku
2 lžičky soli
(možno použít i jiné koření dle chuti)
Kouřová barbecue:
2 lžíce olivového oleje
1 malá cibule nasekaná najemno
3 stroužky česneku nakrájené najemno
100 ml jablečného octa
cca 2/3 hrnku tmavého třtinového cukru (cca 125 g)
2 lžičky nadrceného hořčičného semínka
2 lžičky uzené mleté papriky
1 lžička chilli
2 lžičky soli
2,5 lžičky worcestrové omáčky
2 lžičky pyré z chilli papriček
2,5 lžičky rajského protlaku
500 ml rajčatové passaty

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici vcelku zprudka osmažíme v pánvi na dvou lžících oleje zcela dozlatova ze všech stran. Maso přendáme do pekáčku a celé potřeme směsí koření. Podlijeme cca 250 ml vody a dáme péct na 150 stupňů na 4 hodiny (V polovině pečení ještě podlijeme zhruba stejným množstvím vody.).

  2. Barbecue omáčka: Na oleji osmahneme cibuli a česnek do změknutí, poté přidáme všechny zbývající ingredience, přivedeme k varu, ztlumíme a vaříme do zhoustnutí, trvá to zhruba 20 minut (Pokud chcete omáčku zcela hladkou, je možno ji rozmixovat.). Poté přelijte do sklenice a uzavřete. Omáčky je jedna větší sklenice, pokud ji chcete pouze na bagety, udělejte ji zhruba z čtvrtiny ingrediencí. Vydrží v lednici zhruba 14 dní.

  3. Když máme maso upečené, z pekáčku slijeme výpek a maso dvěmi vidličkami roztrháme. Jde to krásně. Trhané maso přelijeme výpekem, promícháme a naplníme jím bagety. Přidáme plátky kyselých okurek a kouřovou barbecue omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!