Venkovské francouzské bagety

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

300 g hladké mouky Pernerka
70 g chlebové pšeničné mouky
150 g vody
100 g mléka
2 g cukru
5 g sušeného droždí
20 g soli

Postup přípravy receptu

  1. V robotu zaděláme těsto, necháme ho dobře propracovat. Nyní bude 60 minut kynout, v té době ho 3x prohněteme.

  2. Po hodině těsto zakryjeme a dáme na 48 hodin do lednice. I zde aspoň 4x jen v míse rukou přeložíme.

  3. Vyndáme z lednice a necháme ho 15 minut odpočinout. Vytvarujeme 2 bagety a ty necháme kynout na plechu 30 minut.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C s párou. Doba pečení asi 20-25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!