Ravioli jako lasagne s dýní

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 balíček čerstvých nevařených ravioly (asi 32 ks) plněných masem nebo jakoukoli jinou náplňí
5 lžic strouhaného sýru na posypání
3 lžíce másla
Dyňová omáčka:
asi 700 g oranžové dýně
250 ml sladké smetany
150 g strouhaného sýra
mletý pepř
sůl
Zeleninová směs:
500 g mangoldu (môže byť aj špenát)
2 lžíce sekané šalvěje
bílý pepř mletý
sůl
1 cibule
4-5 stroužků česneku
olej

Postup přípravy receptu

  1. Dyňová omáčka: Dyňu uvaríme vo vode do polomäkka, scedíme, rozmixujeme. Necháme prechladnúť a potom zmiešame so smotanou, strúhaným syrom, osolíme, okoreníme.

  2. Zeleninová zmes: Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak, krátko opražíme. Pridáme na rezance narezaný mangold a nasekanú šalviu, osolíme, okoreníme a 10 minút podusíme.

  3. Do vymasteného pekáčika dáme tenšiu vrstvu dyňovej omáčky a poukladáme na ňu polovicu raviol. Navrstvíme polovicu zeleninovej zmesi a zalejeme polovicou zvyšnej omáčky.

  4. Postup zopakujeme ešte raz: ravioli, zvyšok zeleniny a zvyšok omáčky.

  5. Navrch položíme maslo, zakryjeme alobalom a pečieme pri strednej teplote asi 30 minút.

  6. Potom odkryjeme, posypeme syrom a ešte dopečieme do zlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!