Koule v omáčkové kapustě

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa-mix
1 cibule
3 stroužky česneku
1/2 hlávky kapusty
1 lžíce dobrého kečupu
1 lžička zázvoru
2 lžíce bylinek jaké kdo rád
1 lžíce koření na mletá masa
1 vrchovatá lžíce hladké mouky a ještě na obalení koulí
1/2 masoxu
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso v misce pocákáme vodou, osolíme a dáme koření na mleté maso, promícháme a chvíli necháme odpočinout, zatím si nakrájíme cibuli nadrobno a česnek na plátky a kapustu na proužky jako na zelí.

  2. Z promíchaného masa vytvoříme koule, které obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme na oleji ze všech stran a vyndáme je.

  3. Na olej, který nám zbyl, dáme osmažit cibulku, na ní dáme mouku, necháme jí trochu zhnědnout, přidáme vodu rozšleháme, dáme kečup, masox, bylinky, zázvor a necháme přejít varem.

  4. Pak přidáme kapustu, všechno ještě promícháme a necháme dusit a po 15 minutách vrátíme ke kapustě osmažené koule, můžeme přidat ještě vodu, pokud se nám vydusila a všechno osolíme, jak máme rádi a dusíme ještě dalších 15-20 minut, aby byly koule měkké-můžeme stolovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!